10:12 12.05.2022

Російська ракета знищила трактор "Астарти" та поранила механізатора у Харківській області

2 хв читати
Російська ракета знищила трактор "Астарти" та поранила механізатора у Харківській області

Керована ракета країни-агресора РФ 11 травня вразила працюючий у полі трактор компанії СТОВ "Ніка" (с. Василівка Харківської обл.), що входить до складу агропромхолдингу "Астарта", механізатор дістав численних поранень і у важкому стані доставлений до медзакладу.

Про обстріл російськими військами української сільськогосподарської інфраструктури повідомляється на сайті групи компаній у середу ввечері.

Уточнюється, що випущена з російського літака керована ракета близько 11:00 влучила у трактор John Deer 8335, який виконував передпосівну культивацію ґрунту в с. Новий Мерчик (Харківській обл.). За кермом перебував 26-річний механізатор одного з регіональних підприємств агропромхолдингу, який дістав численних поранень і у важкому стані доставлений до одного з медичних закладів Харкова, наразі лікарі борються за його життя. Після влучення ракети трактор згорів ущент.

"Це поле далеко від лінії фронту, тому жодних причин обстрілювати місце, а тим більше сільськогосподарську техніку, що працює, не було. За словами свідків, ворожий літак летів на дуже низькій висоті і влучив у трактор, коли зайшов уже на друге коло. Тож можна припускати, що ворог чітко бачив і розумів, що націлює ракету саме на цивільних, що є неприпустимим!" - наведено в повідомленні слова директора "Ніки" Олександра Осетрова.

Аграрна група вже надає всю необхідну допомогу постраждалому працівникові та підтримуватиме його до повного одужання.

Раніше повідомлялося з посиланням на начальника Слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, що після огляду місця події слідчими поліції та прокурором зареєстровано кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА