19:54 07.05.2022

Кабмін схвалив залучення до $1,5 млрд від Світового банку та $100 млн від Японії

1 хв читати
Кабмін схвалив залучення до $1,5 млрд від Світового банку та $100 млн від Японії

Кабінет Міністрів схвалив залучення фінансування до $1,6 млрд від міжнародних фінансових інститутів, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками засідання в суботу.

Згідно з повідомленням пресслужби уряду, зокрема, затверджено залучення коштів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), що входять до групи Світового банку, та Міжнародної асоціації розвитку (МАР) на загальну суму до $1,5 млрд.

"Україні сьогодні потрібна підтримка міжнародних партнерів, щоб фінансувати витрати, які значно зросли під час війни. Ми провели переговори зі Світовим банком та погодили надання його структурами підтримки державним органам та бюджетним установам освітньої сфери шляхом часткового відшкодування видатків державного бюджету на виплату заробітної плати", – цитує Шмигаля пресслужба уряду.

Також окремим рішенням було створено делегацію України для участі у переговорах із МБРР та МАР щодо укладання відповідних угод про фінансування. На їхнє підписання уповноважений міністр фінансів Сергій Марченко.

Крім того, за рішенням уряду затверджено Угоду з Японією щодо залучення кредиту від Японського агентства міжнародного співробітництва. У його рамках Україна зможе залучити до $100 млн (13 млрд японських ієн), які будуть спрямовані на забезпечення пріоритетних видатків державного бюджету.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА