07:39 29.04.2022

Наглядова рада ОПЗ звільнила в.о. голови та двох членів правління ОПЗ за виплату премії

2 хв читати
Наглядова рада ОПЗ звільнила в.о. голови та двох членів правління ОПЗ за виплату премії

Наглядова рада підконтрольного державі АТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) звільнила в.о. голови правління та двох членів правління через виплату ними зарплат та премій сумарно на 7 млн грн, повідомила в.о. голови ФДМ Ольга Батова.

"Наглядова рада ОПЗ схвалила єдине правильне рішення - достроково припинити контракти із зазначеними трьома членами правління", - написала вона у фейсбуці.

Батова додала, що рішення про виплату скасовано, всі кошти вже повернуто на підприємство та підуть на зарплати рядовим працівникам заводу.

В. о. глави ФДМ також доручила провести позаплановий внутрішній аудит на підприємстві з оцінки ефективності управлінської діяльності, а також запросила інформацію про всі подібні нарахування керівникам компаній з моменту введення воєнного стану на всіх підприємствах, підконтрольних ФДМ.

Раніше у ЗМІ було оприлюднено копію наказу в.о. голови правління Віталія Деркаченка, призначеного на цю посаду наглядовою радою у листопаді минулого року, від 14 березня про виплату собі за квітень-жовтень минулого року зарплати 0,75 млн грн та премії 0,37 млн грн, а членам правління – фінансовому директору Максиму Зубарєву та директору управління ризиками Олександру Сумцову – відповідно 2,02 млн грн плюс 0,97 млн грн та 2 млн грн плюс 0,97 млн грн.

ОПЗ випускає хімічну продукцію, і навіть займається перевалкою хімпродукції на морський транспорт. Державі в особі ФДМ належить 99,5667% акцій ОПЗ, 0,0021% - ТОВ "Конкорд Капітал", другим акціонерам-фізособам - 0,4312%. Приватизація ОПЗ оголошувалась не раз протягом майже 20 років, але так і не відбулася. У вересні минулого року виробництво на заводі зупинили через проблеми з постачанням газу, у роботі залишилася перевалка російського аміаку.

На початку квітня цього року міський голова Південного Володимир Новацький повідомив, що ОПЗ і спортивний комплекс "Олімп", що належить підприємству, законсервовані, а їх працівники відправлені в безстрокові відпустки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА