11:29 28.04.2022

Заморожені активи РФ мають бути використані для відновлення України, переконана Тимошенко

2 хв читати
Заморожені активи РФ мають бути використані для відновлення України, переконана Тимошенко

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що всі дружні Україні держави мають конфіскувати гроші Росії та віддати їх на відновлення української інфраструктури й підтримки українців, які внаслідок війни залишилися без житла та засобів для існування, повідомляється на сайті політсили в четвер.

"Ці санкційні гроші могли б допомогти Україні відновити зруйновану інфраструктуру, життя українців та дати колосальний імпульс для розвитку економіки", – сказала Тимошенко в ефірі "Єдиних новин".

На її переконання, отримати ці кошти абсолютно реально, і в більшості парламентів світу вже внесені відповідні законопроєкти на цю тему, тож від української сторони потрібне об’єднання зусиль для стимулювання якнайшвидшого ухвалення цих документів.

"Я закликаю українську владу й дипломатію на всіх рівнях долучитися до переговорного процесу з усіма країнами Заходу, які заарештували гроші РФ та її банків, і домагатися ухвалення спеціальних законів у відповідних національних парламентах, щоб ці гроші надійшли в Україну. В нас дуже мало часу, нам потрібні ці гроші сьогодні", – наголосила лідерка "Батьківщини".

Також вона подякувала Конгресу США за ухвалене рішення про продаж заморожених предметів розкоші російських підсанкційних олігархів і спрямування коштів на допомогу Україні.

"Це дуже справедливе рішення, однак цього недостатньо, щоб  відновити ті колосальні збитки, яких завдано нашій державі. Тому всі українські політики мають боротися, щоб отримати можливість забирати на користь України ті санкційні гроші, які належали російським банкам і РФ, а це вже обчислюється сотнями мільярдів доларів", – наголосила Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА