19:17 26.04.2022

Суд у Києві розпочне розгляд справи за обвинуваченням двох колишніх українських військових, які воювали на боці окупанта

2 хв читати
Суд у Києві розпочне розгляд справи за обвинуваченням двох колишніх українських військових, які воювали на боці окупанта

Дніпровський районний суд Києва розпочне розгляд справи за обвинуваченням двох колишніх українських військових, які воювали на боці окупанта та взяті в полон у березні 2022 року в Херсонській області, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Дніпровський райсуд м. Києва розпочне розгляд справ за обвинуваченням двох колишніх військовослужбовців ЗСУ у дезертирстві та державній зраді (ст.408, ст.111 КК України)", - йдеться в повідомленні, розміщеному у вівторок на сайті відомства.

За інформацією прокуратури, у березні 2022 року 30 військовослужбовців артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони РФ, який зазнав поразки від українських десантників у Миколаївській області, було взято в полон.

"Серед них опинилися троє колишніх військовослужбовців ЗСУ, які проходили службу в АР Крим. У березні 2014 року вони зрадили присязі, відмовившись виконати наказ про передислокацію військової частини з півострова і заступили на службу до збройних сил держави-агресора. Всі вони були повідомлені українськими правоохоронними органами про підозру в дезертирстві", - зазначається в повідомленні.

У прокуратурі уточнюють, що за вісім років – 25 лютого 2022 року колишні захисники держави повернулися на територію України у складі окупаційних військ, що увійшли до м. Нова Каховка Херсонської області.

Обвинувальні акти щодо двох колишніх українських військових, які воювали на боці окупанта, направлені на розгляд до Дніпровського райсуду, публічні обвинувачення підтримуватимуться прокурорами Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА