16:50 26.04.2022

Порошенко закликав запровадити санкції проти РПЦ та її предстоятеля Кирила

2 хв читати
Порошенко закликав запровадити санкції проти РПЦ та її предстоятеля Кирила

П'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко (фракція "Європейська солідарність") закликав міжнародну спільноту запровадити санкції проти Російської православної церкви та її предстоятеля Кирила за участь у воєнних злочинах і геноциді українців.

"На жаль, в ході російсько-української війни російська православна церква проявила себе як організація, яка безпосередньо бере участь у воєнних злочинах та геноциді українців, разом із путінськими політиками та воєнними злочинцями", – заявив Порошенко, повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

"Ми маємо всі свідчення, журналістські розслідування, докази про безпосередню участь РПЦ у депортації українських громадян до Росії, примусовому розміщенні їх на території своїх приходів і перешкоджанні виїзду українських громадян у треті країни або поверненню до України. Це все – прямі злочини проти українців, тортури та порушення прав і свобод людини", – зазначив він.

Порошенко також нагадав, що предстоятель РПЦ Кирило неодноразово підтримував злочини Росії проти України, публічно "благословляючи" агресорів.

"Ми закликаємо світ застосувати санкції проти РПЦ як організації – пособника тероризму та співучасника геноциду, а також проти її предстоятеля – Владіміра Гундяєва та інших представників керівництва. Сьогодні є всі підстави накласти арешт на майно і рахунки РПЦ і її керівництва, які розміщені за межами РФ, і передбачити механізм спрямування їх для покриття витрат відбудови України. І це має бути зроблено негайно", – переконаний Порошенко.

За його словами, Україна має показати приклад, неухильно виконуючи положення вже ухвалених законів про обов'язок московської церкви офіційно, в назві, повідомляти про належність до Москви й не дурити людей; про боротьбу з колабораціонізмом і поширенням меседжів ворога – проти конкретних священнослужителів, зокрема й високого рангу, які співпрацюють з агресором; щодо недопущення перешкоджань в об'єднанні громад у Православній церкві України.

"І ми маємо зробити все, щоб служителі російської церкви, які виправдовують геноцид, беруть у ньому участь, відповіли перед судом людським перед тим, як їх засудить Суд Божий", – резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА