15:51 26.04.2022

Арку Дружби народів у Києві буде перейменовано в Арку свободи українського народу – Кличко

1 хв читати
Арку Дружби народів у Києві буде перейменовано в Арку свободи українського народу – Кличко

Арку Дружби народів у столиці буде перейменовано на Арку свободи українського народу, повідомив мер Києва Віталій Кличко під час демонтажу скульптури робітників у вівторок.

"Символи мають набувати нового сенсу. Цей пам'ятник встановлено у 1982 році. Робітники тримають орден дружби українського та російського народу. Росіяни показали свою "дружбу" звірськими вбивствами мирних жителів. Цей пам'ятник буде демонтовано і перенесено в місце, де зберігаються пам'ятники радянського періоду. А я на наступну сесію подаю пропозицію про перейменування Арки дружби народів на Арку свободи українського народу. Впевнений, що депутати підтримають це рішення", - повідомив Кличко.

Скульптурну композицію Арку дружби народів встановлено в центрі Києва в листопаді 1982 року, відкриття було присвячено святкуванню 1500-річчя Києва.

Автори проекту – скульптор Олександр Скобліков, архітектори Ігор Іванов, Сергій Миргородський і Костянтин Сидоров.

Як повідомлялося, ухвалено рішення про демонтаж бронзової скульптури двох робітників, встановлену в 1982 році "на ознаменування возз'єднання України з Росією". Другу скульптурну композицію з червоного граніту буде закрито оздоблювальними матеріалами, а пізніше розібрано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА