13:55 20.04.2022

У Таллінні з'явиться площа України

2 хв читати
У Таллінні з'явиться площа України

Мерія Таллінну у середу ухвалила рішення про створення в естонській столиці площі України, повідомляє ERR.

"Як і багато інших міст, Таллінн вважає важливим висловити підтримку Україні, яка наразі воює за всіх нас. Ми хочемо дати ім'я України місцю, що має важливе символічне значення, в центрі міста. Під час вибору розташування важливо, щоб нова назва була пов'язана з навколишнім міським простором та ландшафтом найменувань", - сказала віцемерка Таллінну Мадле Ліппус, передає ERR.

У свою чергу віцемер столиці Йоозеп Вімм зазначив, що міська комісія з топонімів запропонувала управі розглянути три можливих розташування майбутньої площі.

Найдостойнішим із них здався варіант створити площу України в парку Лембіту, який розташований позаду будівлі Міністерства закордонних справ. З декількох причин це символічне місце. Так майже всі споруди в цьому секторі були знищені під час березневого бомбардування 1944 року. Поблизу звідси розташовується Міністерство закордонних справ. З іншого боку розташована площа Ісландії, тому площа України та площа Ісландії разом утворили б такий закінчений ансамбль", - розповів віцемер.

Вімм наголосив, що "це дасть змогу гідно пам'ятати внесок України в оборону усієї Європи".

На запитання, коли площа України могла б офіційно з'явитися у Таллінні, віцемер відповів, що "до літа".

"Ми в жодному разі не плануємо затягувати цей процес. Навпаки, ми постараємося зробити це якнайшвидше, але є також певні процедурні терміни. Наприклад публічне обговорення потребує витримування певного часу, щоб люди мали змогу висловити свою думку", - сказав він.

Джерело: https://rus.err.ee/1608570316/tallinn-reshil-sozdat-v-gorode-plowad-ukrainy

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА