12:44 13.04.2022

Зеленський закликає зупинити депортацію українців до Росії та повернути їх додому

1 хв читати
Зеленський закликає зупинити депортацію українців до Росії та повернути їх додому

Президент України Володимир Зеленський закликав Євросоюз знайти інструменти, які могли б зупинити депортацію українців до Росії та повернути депортованих додому.

"Я закликаю на рівні Євросоюзу знайти такі інструменти впливу на Росію, які могли б зупинити депортацію, повернути всіх депортованих людей додому. Євросоюз має силу, щоб це забезпечити", - заявив він у середу, виступаючи за допомогою відеозв'язку у парламенті Естонії.

"Євросоюз має використати цю силу. Доки Росія не поверне примусово вивезених українців, доки не поверне тисячі вкрадених дітей, вона не має отримувати жодних грошей від європейських держав та компаній. Євросоюз не має права бути спонсором депортації", - сказав Зеленський.

За його словами, "на сьогодні понад 500 тисяч українців примусово переміщено. Уявіть, скільки це. Якби окупанти поставили за ціль вивезти весь Таллінн, третину всіх ваших громадян".

"Українців позбавляють документів, вони забирають усе, намагаються перевезти у віддалені регіони РФ, всіляко заважають спробам повернення в Україну, дітей розлучають із батьками та хочуть направити на незаконне усиновлення до російських родин", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА