15:05 25.03.2022

У РФ відзначається поганий рівень збору резервістів для направлення в Україну - Арестович

2 хв читати
У РФ відзначається поганий рівень збору резервістів для направлення в Україну - Арестович

У РФ відзначається поганий рівень збору резервістів для направлення на війну в Україну, повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Відзначається низький морально-вольовий стан (у російських військовослужбовців - ІФ) і головне - поганий рівень збору резервістів. Багато російських військових відмовляються їхати в Україну. Причин кілька: великі втрати, яких вони зазнають, і чутки про них, які вже досягли території РФ", - повідомив Арестович на брифінгу в Офісі президента.

Зокрема, батальйонно-тактична група 200-ї окремої мотострілкової бригади зазнала в Україні значних втрат. "Із 648 військовослужбовців загинули 645. Залишилися троє, і двоє з них поранені", - сказав він.

"Незважаючи на залякування особового складу 7 десантно-штурмової дивізії з Новоросійська позбавленням волі до 2 років за відмову брати участь у війні проти України близько 50% особового складу одного з полків дивізії написали рапорти на відмову від участі в бойових діях в Україні. Також ми знаємо про відмову особового складу підрозділу Росгвардії та поліції їхати сюди. У Ростові-на-Дону 15 таких осіб. Наразі вони зазнають переслідувань з боку російської влади", - додав Арестович.

Він також підтвердив загибель командувача 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ генерал-лейтенанта Рязанцева Якова Володимировича на аеродромі в Чернобаївці та військовослужбовців 7 десантно-штурмової дивізії, командний пункт яких також розташований на аеродромі в Чернобаївці.

Щодо ситуації на фронті, за словами Арестовича, впродовж доби супротивник намагався завдавати окремих ударів ракетами, проте їх інтенсивність набагато менша, ніж у попередні дні. Війська РФ уникали використання пілотованої авіації на користь БПЛА для ведення розвідки. Повітряні сили України та ППО знищили кілька їхніх апаратів, зокрема крилаті ракети.

Джерело: https://t.me/OP UA/6032

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА