12:50 12.03.2022

МХП зазнав збитків 230 млн грн через знищення росіянами складу продовольства в Київській області

2 хв читати
МХП зазнав збитків 230 млн грн через знищення росіянами складу продовольства в Київській області

Агрохолдинг МХП зазнав втрат орієнтовно на 230 млн грн внаслідок обстрілу російськими окупантами найбільшого в Україні складу заморожених харчових продуктів у с. Квітневе (Київська обл.), повідомляється на Facebook-сторінці агрохолдингу в суботу.

"12 березня о 3:50 в п. Квітневе (Київська область) після обстрілів військових сил окупантів відбулася пожежа на складі, на якому зберігалася заморожена продукція МХП. Співробітники складу не постраждали. Внаслідок пожежі знищено продукцію МХП на суму близько 230 млн грн. Це найбільший склад України для зберігання замороженої продукції. Крім МХП, ним також користувалися великі торговельні мережі", - йдеться у повідомленні агрохолдингу.

МХП наголосив, що війська агресора атакують продовольчу безпеку України, і це вже не перший склад продуктів харчування навколо Києва, зруйнований окупантами за останні кілька днів.

"Кожен співробітник МХП докладе максимум зусиль для того, щоб українці мали продукти харчування", - констатував агрохолдинг у повідомленні.

Як повідомлялося, МХП з початку вторгнення РФ в Україну передав українській армії, силовикам, лікарням та органам соціального захисту 4 тис. тонн безкоштовної курятини та іншого продовольства на суму понад 200 млн грн.

МХП – найбільший виробник курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, олії, продуктів м'ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені напівтуші курей, які переробляються, зокрема на його підприємствах у Нідерландах та Словаччині. У лютому 2019 року МХП завершив угоду щодо придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА