13:41 10.03.2022

СБУ: У низці регіонів України виявлено шпигунів та посібників окупанта

2 хв читати
СБУ: У низці регіонів України виявлено шпигунів та посібників окупанта

Служба безпеки України за минулу добу виявила та затримала російських інформаторів та посібників окупантів в Ужгороді, Харківській, Донецькій, Дніпропетровській областях та у Києві.

"У Закарпатській області СБУ викрила мешканця так званої ДНР, який шпигував на користь окупанта та публічно заявляв про підтримку агресії РФ. Із початком вторгнення він записав відео для одного з російських телеканалів. Після цього почав "зливати" ворогу інформацію про розташування українських військових у Харкові. Саме по них у подальшому було здійснено артобстріл", - ідеться у повідомленні СБУ в Telegram-каналі.

За інформацією української спецслужби, російський інформатор "заліг" в Ужгороді й чекав на подальші вказівки від ворога, однак був схоплений СБУ.

У Харківській області, як ідеться у повідомленні СБУ, затримано громадянина РФ, який, щоб уникнути кримінальної відповідальності на своїй батьківщині, погодився на співпрацю з ФСБ РФ.

"На момент початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну агент гостював у матері в Києві. ФСБ одразу вийшла з ним на зв'язок і дала вказівку збирати дані про координати блок-постів на ключових магістралях України, кількість особового складу та наявне озброєння", - уточнюють в українській спецслужбі.

Як повідомляють у СБУ, на Донеччині затримано 23-річного місцевого жителя, який збирав і передавав агресору важливу інформацію про сили та засоби ЗСУ і переміщення військової техніки, отримані розвіддані використовувалися окупаційними військами РФ під час планування наступальних і терористичних операцій.

Окрім того, у держзраді підозрюють киянина, завербованого співробітником так званої МДБ ЛНР. "Співробітники спецслужби встановили, що зловмисник передавав куратору дані про колишніх та нинішніх співробітників СБУ та намагався вербувати українців в інтересах РФ", - уточнюється в повідомленні.

СБУ також повідомляє, що житель Дніпра за обіцяні окупантами $75 фотографував блокпости в області та наносив їх на гугл-карти. "Спецназівці СБУ затримали шпигуна під час спроби зняти частину грошей із банківської картки у банкоматі", - йдеться у повідомленні української спецслужби.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА