11:33 03.03.2022

Міносвіти ініціювало обмеження участі Росії у всіх інструментах ЄС із наукового та інноваційного співробітництва

1 хв читати

Міністерство освіти і науки ініціювало питання щодо обмеження можливостей участі Росії у всіх інструментах Європейського Союзу з наукового та інноваційного співробітництва.

"У зв'язку з агресією Росії та її вторгненням на територію України, Міністерство освіти і науки України в межах компетенції звернулося до МЗС із проханням підняти питання виключення РФ із міжнародних організацій і обмежити можливість участі в усіх можливих інструментах ЄС щодо наукового та інноваційного співробітництва", - йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

У переліку: Міжурядова океанографічна комісія ЮНЕСКО, Секретаріат Договору про Антарктику (ATS), Науковий комітет антарктичних досліджень (SCAR), Рада керуючих антарктичних програм (COMNAP), Міжнародний центр чорноморських досліджень (МЦЧД), ЦЕРН, Комітет із морських живих ресурсів Антарктики (АНТКОМ).

Пропонується також обмежити можливості участі РФ у всіх інструментах ЄС з наукового та інноваційного співробітництва: Горизонт Європа, Євратом, Спільний морський порядок денний для Чорного моря, Інтеррег, Міжнародна європейська інноваційна науково-технічна програма (EUREKA).

Крім того, Міносвіти просить звернути увагу на членство України в Міжнародному центрі науково-технічної інформації (МЦНТІ), Об'єднаному інституті ядерних досліджень (ОІЯД). Обидві міжнародні міжурядові організації розташовуються на території РФ.

"Міністерство освіти і науки України вважає недоцільним членство України в зазначених організаціях", - наголошують у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА