08:46 22.02.2022

США не мають наміру надавати ядерну зброю Україні, і Київ цього не хоче

1 хв читати
США не мають наміру надавати ядерну зброю Україні, і Київ цього не хоче

Постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що ні США, ні їхні союзники не мають наміру надавати Україні ядерну зброю.

"Він (президент Росії Володимир Путін - ІФ) стверджував, що Україна намагається отримати ядерну зброю від Заходу. Україна одна з чотирьох країн у світі, які добровільно відмовилися від ядерної зброї. Ні США, ні наші союзники не мають наміру надавати ядерну зброю Україні, і Україна не хоче цього", - заявила Томас-Грінфілд, під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН.

За її словами, напад Росії на Україну не спровокований.

"Це напад на статус України як на члена ООН, він суперечить міжнародному праву та базовим принципам Організації об'єднаних націй", - зазначила вона. На її думку, рішення Росії створюють "привід для подальшого вторгнення в Україну".

"Сьогодні президент Путін розірвав Мінські домовленості на шматки", - заявила Томас-Грінфілд.

Постпред США при ООН зазначила, що президент США підписав указ щодо санкцій щодо т.зв. "Л/ДНР", і США вживуть заходів, щоб відповісти на рішення Росії щодо ДНР та ЛНР.

"Атака на Україну – це атака на суверенітет кожної держави-члена ООН. Ми продовжуємо вірити, що переговори – це єдиний варіант усунути розбіжності та зберегти мир", - уклала Томас-Грінфілд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА