07:08 08.02.2022

У Запоріжжі підприємці провели акцію протесту проти обов'язкового встановлення касових апаратів і високих тарифів на енергоносії

2 хв читати
У Запоріжжі підприємці провели акцію протесту проти обов'язкового встановлення касових апаратів і високих тарифів на енергоносії

Запорізькі підприємці пікетували обласну державну адміністрацію з вимогою до держави "не вбивати" малий бізнес в Україні "повальною" фіскалізацією та високими тарифами за енергоносії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у понеділок, 7 лютого кілька сотень представників місцевого малого бізнесу зібралися біля будівлі Запорізької облдержадміністрації з плакатами "Не допустимо знищення комунальних ринків Запоріжжя", "Не дамо знищити спрощену систему оподаткування", " Підвищення тарифів для бізнесу – вбивство економіки".

Упродовж кількох годин учасники акції намагалися привернути увагу обласної влади до проблем малого бізнесу, створених масовою фіскалізацією та "неадекватним" зростанням тарифів на енергоносії.

За їхніми словами, в умовах економічної кризи та пандемії вітчизняний мікробізнес не має коштів оплачувати "космічні рахунки" за електроенергію, а також за тепло, ціни на яке злетіли вдесятеро через нові методики нарахувань Міністерства розвитку громад і територій України.

"Лише за листопад підприємці отримали рахунки за тепло, які досягають 40 тис. гривень. А скільки потрібно заплатити за холодний грудень і січень? Влада просто знищує підприємництво. У Запоріжжі масово закриваються кафе та магазини", - наголосив учасник акції, підприємець Павло Бовкун.

Як зазначили присутні, до масового закриття мікробізнесів підштовхує підприємців і "бездумне" рішення влади масово запровадити касові апарати.

"Ми не виживаємо навіть без фіскалізації зараз. Бо купівельна спроможність населення впала в рази, у нас просто людей немає. І кому від цього буде легше – Гетманцеву, який спить і бачить, щоб ми поставили касові апарати: у нас немає коштів на їх утримання", - зауважила сільська підприємниця Олена Котляр.

За словами пікетувальників, представників обласної влади на акції вони не дочекалися. Після завершення мітингу біля Запорізької облдержадміністрації вони вирушили мітингувати до будівлі мерії Запоріжжя.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА