14:23 03.02.2022

Розпочалося знесення павільйону №19 на ВДНГ для будівництва "Президентського університету"

2 хв читати

Розпочалося знесення павільйону №19 на території Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ, Київ), де планується збудувати "Президентський університет", повідомила засновниця фестивалю "Кураж" Олена Гудкова у Facebook.

За її словами, фестиваль "Кураж" орендував зазначений павільйон із 2018 року.

Повідомлення про початок виконання підготовчих робіт на об'єкті зареєстровано у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва 17 грудня 2021 року, свідчать дані у реєстрі.

Відповідно до нього, роботи на об'єкті передбачають реконструкцію павільйонів №19 та №17 для розміщення "Президентського університету", нового будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами, реконструкцію будівлі №37 та розташованого поруч ставка.

Генеральним підрядником проєкту зазначено ТОВ "Текком".

Як повідомлялося, 31 травня 2021 року президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів розпочати підготовку проєкту створення "Президентського університету". У червні уряд України затвердив концепцію реалізації проєкту "Президентський університет".

В університеті планується готувати фахівців і проводити дослідження за такими напрямами: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; енергетичні технології; біотехнології та науки про здоров'я; глобалізація та міжнародні комунікації. Студенти нового університету зможуть отримати наукові ступені бакалавра, магістра та доктора філософії (MBA, MBI, PHD).

Очікується, що перший набір "Президентського університету" становитиме 120 студентів. Надалі з року в рік набір збільшуватиметься, а максимальна можлива кількість студентів становитиме 2,5 тис. осіб.

Будівництво "Президентського університету" на території державного "Експоцентру України" (ВДНГ, Київ) за три роки коштуватиме 7,2 млрд грн. На території майбутнього університету пропонується розмістити нові навчально-лабораторні корпуси, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об'єкти соціальної сфери та зону рекреації та спорту.

Очікується, що "Президентський університет" розпочне освітній процес із 1 жовтня 2023 року. Завершити будівництво об'єктів "Президентського університету" заплановано у жовтні 2025 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА