14:06 01.02.2022

МЗС: Вихід постпреда РФ при ООН із зали до завершення засідання Ради Безпеки ООН - спроба підірвати авторитет цього органу

2 хв читати
МЗС: Вихід постпреда РФ при ООН із зали до завершення засідання Ради Безпеки ООН - спроба підірвати авторитет цього органу

Міністерство закордонних справ України розглядає вихід постійного представника Росії при ООН Василя Небензі із зали до завершення засідання Ради Безпеки ООН щодо України не лише як неповагу до обговорюваного питання, а і як спробу підірвати авторитет Ради Безпеки, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"На жаль, російська дипломатія вкотре продемонструвала своє зневажливе ставлення до інституту міжнародних відносин. Розглядаємо вихід постійного представника Росії із зали до завершення засідання не лише як неповагу до обговорюваного питання, а і як спробу підірвати авторитет Ради Безпеки як ключового органу, покликаного реагувати на загрози міжнародному миру та безпеці", - сказав Ніколенко на онлайн-брифінгу у вівторок.

Він наголосив, що, незважаючи на спробу Росії заблокувати засідання, переважна більшість членів Ради Безпеки висловила непохитну підтримку Україні. За його словами, партнери України чітко заявили про неприйнятність нарощення російських наступальних озброєнь, сил та засобів біля державного кордону України та закликали Росію до зниження напруги.

Ніколенко додав, що українська делегація вкотре офіційно спростувала російську дезінформацію про планування наступальної операції на Донбасі.

Речник МЗС також поінформував, що Україна планує скликати в лютому дебати Генеральної Асамблеї ООН для обговорення ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

"Україна не припиняє активної роботи над посиленням ролі ООН у нейтралізації російських загроз. У лютому ми плануємо скликати дебати Генеральної Асамблеї ООН, щоб обговорити за участю широкого кола держав ситуацію на тимчасово окупованих територіях", - розповів Ніколенко.

Стосовно оголошених Росією намірів щодо проведення 17 лютого брифінгу Ради безпеки з питання виконання Мінського комплексу заходів Ніколенко запевнив, що Україна разом із партнерами використає цю можливість, щоб надати міжнародній спільноті факти невиконання РФ своїх зобов'язань у рамках мирного врегулювання збройного конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА