18:10 05.01.2022

Керівництво "Укрліктрав" підозрюється в незаконному продажу врожаю на 22 млн грн

2 хв читати
Керівництво "Укрліктрав" підозрюється в незаконному продажу врожаю на 22 млн грн

Служба безпеки України (СБУ) викрила схему розкрадання та продажу врожаю керівництвом ДП "Укрліктрави", яке шляхом продажу вирощеного на землях держпідприємства врожаю за заниженими цінами завдало державі понад 22 млн грн збитків.

"До схеми було залучено керівництво держпідприємства. Посадовці, зловживаючи службовим становищем, підписували "вигідні" договори із підконтрольними приватними підприємствами. А саме - про купівлю-продаж сільськогосподарської продукції за значно нижчою від ринкової вартістю. Згодом підприємці реалізовували придбану продукцію за ринковими цінами, зокрема на експорт", - йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

За даними відомства, продаж зловмисниками врожаю з 15 тис. га земель, що належать держпідприємству та його філіям, призвів до збитку державі на загальну суму понад 22 млн грн.

Під час обшуків, проведених у Києві та регіонах, виявлено документацію, що підтверджує протиправну діяльність, та незаконно реалізовану с/г продукцію на десятки млн грн.

СБУ уточнила, що всю незаконно реалізовану сільськогосподарську продукцію арештовано.

Відомство продовжує слідство у кримінальному провадженні за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Встановлюються всі особи, які причетні до незаконної діяльності.

Як повідомлялося, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства (нині Міністерство економіки) у жовтні 2020 року ініціювало позаплановий внутрішній аудит держпідприємства "Укрліктрави" через інформацію про незадовільний фінансово-господарський стан підприємства.

Крім того, станом на 26 жовтня 2020 року підприємство не здало звіти до податкових органів за 2020 та 2021 роки, що є грубим порушенням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА