16:20 29.12.2021

Україна повністю входить у "жовту зону" епіднебезпеки, очікується відновлення зростання захворюваності на COVID-19 із середини січня - KSE

2 хв читати

Україна повністю входить у "жовту зону" епіднебезпеки, проте очікується відновлення зростання захворюваності на COVID-19 із середини січня, прогнозують експерти Київської школи економіки (KSE).

"Ми в KSE очікуємо на подальше розвантаження медичної системи в найближчі один-два тижні, а після цього, приблизно з середини січня, очікуємо зростання захворюваності на COVID-19", - сказав керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко на щотижневому онлайн-брифінгу в середу .

Експерти KSE не очікують на вихід України в "зелену зону" епіднебезпеки в першому кварталі 2022 року.

Водночас, говорячи про прогнози на 2022 рік, Ганиченко сказав, що Україні потрібно знизити рівень захворюваності вдвічі-втричі, щоб вийти на "зелений рівень" епіднебезпеки.

Аналітик Центру економіки охорони здоров'я KSE Катерина Кузьмінова повідомила, що за останній тиждень смертність від СOVID-19 в країні знизилася на 25%.

"Оскільки показник смертності є відкладеним показником і тренди у смертності слідують за кількістю нових випадків і госпіталізацій із відставанням у декілька тижнів, ми очікуємо на продовження спаду найближчими тижнями", - пояснила вона.

Коментуючи ситуацію з вакцинацією, експерти KSE зазначили, що за останній тиждень темпи вакцинації знизилися на 25%, проте очікується, що їх вдасться компенсувати завдяки введення бустерних та додаткових доз вакцини.

Україна наближається до мети ВООЗ із вакцинації 40% населення до кінця 2021 року – одну дозу вакцини отримали більше ніж 40% населення у 20 із 25 областей України, констатують у KSE. Найвищий рівень вакцинації спостерігається у Києві та Київській області (відповідно 72% та 58%), найнижчий – на Закарпатті (32%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА