07:07 21.12.2021

Австралія не вводитиме нових обмежень через зростання випадків COVID-19

1 хв читати
Австралія не вводитиме нових обмежень через зростання випадків COVID-19

Влада має припинити ускладнювати життя людям обмеженнями, пов'язаними з COVID-19, заявив у вівторок прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон на тлі зростання в країні числа випадків зараження коронавірусом.

"Ми повинні залишити у минулому жорсткий тиск з боку уряду, ми повинні ставитися до австралійців як до дорослих", - сказав Моррісон журналістам, закликаючи владу відмовлятися від "культури запровадження мандатів", маючи на увазі обов'язкове використання масок та заходи соціального дистанціювання.

Він додав: "Ми не збираємося повертатися в ізолятори. Ми збираємося жити з цим вірусом, керуючись здоровим глуздом і відповідальністю".

Останніми днями у зв'язку з розповсюдженням в Австралії штаму "омікрон" у країні було побито попередні рекорди щодо щоденного зростання кількості заражених коронавірусом. Разом з тим, як заявив міністр охорони здоров'я країни Грег Хант, "лише мала частина" цих випадків зараження вимагає госпіталізації заражених, і вона значно нижча, ніж при поширенні штаму "дельта".

Наразі влада прагне розширити можливості для введення бустерних доз вакцин, Моррісон закликає штати Австралії знову відкрити сотні центрів імунізації, закритих після того, як попит на щеплення знизився після того, як у країні було вакциновано понад 80% жителів старше 16 років.

З початку пандемії COVID-19 в Австралії виявлено близько 260 тис. інфікованих та 2 тис. 154 випадки смертельного результату захворювання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА