16:29 13.12.2021

Порошенко передав батальйонний комплекс відеоспостереження 25-й повітрянодесантній бригаді в Авдіївці

3 хв читати
Порошенко передав батальйонний комплекс відеоспостереження 25-й повітрянодесантній бригаді в Авдіївці

П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко під час свого візиту до Авдіївки передав комплекс батальйонного відеоспостереження 25-й окремій повітряно-десантній бригаді, повідомляє прес-служба "Євросолідарності" у понеділок.

Зазначається, що понад 5 тисяч українців перерахували кошти для забезпечення систем відеоспостереження на передовій, половину необхідної суми додав Фонд Порошенко.

"Надзвичайно приємно бути сьогодні в історичній, героїчній Авдіївці серед наших військових героїчної "25-ки", яка з перших днів 2014 року покрила себе славою на найбільш небезпечних ділянках фронту. І сьогодні міцно тримає оборону, захищає українську землю, славлячи традиції українських ЗСУ, Десантно-штурмових сил. Мені надзвичайно приємно, що свого часу ці війська були створені як окремий вид Збройних сил і повністю виправдали своє призначення", – наголосив Порошенко.

П'ятий Президент також подякував волонтерам та активістам ГО "Справа громад" та "Res_Publika. Брати по зброї" за ініціативу, яку реалізовують із початку цього року на передовій.

"Я хочу подякувати і воїнам, і волонтерам за дуже класну ініціативу, унікальний проект – це встановлення і оснащення всієї лінії зіткнення системою відеорозвідки, спостереження. Де будуть прилади нічного бачення, камери з великим зумом, які будуть чітко відзначати будь-який рух ворожих сил. Зараз із урахуванням підвищення напруження на фронті це ще й додаткові переваги. Почали ми це з 10-ї Гірсько-штурмової бригади, яку змінила зараз 95-та. Ми, до речі, вітали їх вчора з ювілеєм. Повністю оснащена вся бригадна смуга оборони системою відеоспостереження", – нагадав Порошенко.

Нардеп уточнив, що він сам просив, "щоб другим етапом була Авдіївка".

"Тоді ми почали ще 72-гу, зараз 25-та змінила 72-гу. Ми вже поставили один батальйонний комплект, зараз буде дуже цікаво почути, який досвід бойового застосування цієї системи відеоспостереження", – сказав нардеп.

Він додав, що пишається тим, що до Авдіївки привезено другий батальйонний комплект.

"В Авдіївці інша геометрія, яка використовується для відеоспостереження, інші технічні рішення, більш коштовні. Я хочу подякувати тим, хто не залишився байдужим, бо цей проект коштує мільйони гривень. 50% збирає "Справа громад". На сьогоднішній день вже більше 5 тисяч українців перерахували кошти. Це і є звіт, що відбувається з вашими коштами. А 50% перераховує Фонд Порошенка. Останнє перерахування – 400 тисяч було буквально позавчора. І це дало можливість сьогодні привести на фронт ці комплекти", – зазначив п'ятий президент.

За його словами, це означає, що "і у снайперів, які привезені з Росії, і в російських найманців з ПВК "Вагнер", і в кадрових російських військовослужбовців не буде можливості вести атаки, вести полювання на наших воїнів".

"Наші воїни будуть у безпечному місці. Будуть встановлені камери, які будуть фіксувати рух, і відповідно буде протидія, починаючи з контрснайперських груп і завершуючи використанням в тому числі і протитанкових, і повітряних (включно за даними дронів) сил для того, щоб не дати росіянам організувати наступ. Ми твердо переконані, що передаємо це у професійні руки і цей досвід буде позитивним", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА