07:32 10.12.2021

Резніков: Український корабель "Донбас" виконував свою роботу в акваторії Азовського моря на абсолютно законних підставах

2 хв читати
Резніков: Український корабель "Донбас" виконував свою роботу в акваторії Азовського моря на абсолютно законних підставах

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає пересування українського корабля "Донбас" в Азовському морі законним, оскільки воно є акваторією спільного використання України та РФ.

"Була заява російської сторони провокаційна... це пошуково-рятувальне судно наше, без озброєння, яке виконувало свою роботу. Перебувало за 18 морських миль, це понад 33 км в Азовському морі, яке є морем спільного використання. Тобто ми на абсолютно законних підставах там перебували", – сказав Резніков у четвер увечері в ефірі програми "Право на владу" телеканалу 1+1.

Він наголосив, що провокаційна заява була зроблена російськими спецслужбами саме під час телефонної розмови президента України Володимира Зеленського із президентом США Джозефом Байденом.

"Я хочу повідомити, що загрози для нашого корабля, екіпажу немає. Він уже майже повернувся до порту. Жодних інцидентів не сталося", – зазначив міністр.

"Сьогодні триває гібридна війна, і Росія ніяк не заспокоїться", - додав Резніков.

Раніше ФСБ РФ заявило, що вранці в четвер корабель управління "Донбас" ВМС України знявся з рейду порту Маріуполь і вирушив у напрямку Керченської протоки.

О 13:45 корабель берегової охорони прикордонної служби ФСБ Росії, що супроводжує "Донбас", попередив про необхідність дотримання російського законодавства в частині, щодо подання необхідних заявок на проходження Керченською протокою.

"Отримано відповідь, що слідувати через Керченську протоку не планує", - повідомили в Центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ.

Ближче до вечора корабель управління "Донбас" ліг на зворотний від Керченської протоки курс. Далі російські військові констатували, що корабель "на запити не реагує. Дії екіпажу українського корабля розцінюються як провокаційні та загрозливі для безпеки мореплавання".

У штабі Операції об'єднаних сил спростували заяви ФСБ РФ про порушення українським судном "Донбас" "чутливих" для росіян зон Азовського моря.

"Судно ВМС Збройних сил України "Донбас" не входило до чутливих зон. Корабель виконує завдання у своїх територіальних водах. Наразі "Донбас" повертається на базу", – йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у Facebook у четвер увечері.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА