16:30 07.12.2021

Підліток, який вчинив у Харкові ДТП зі смертельним наслідком, є осудним - прокуратура

2 хв читати

Психіатрична експертиза засвідчила, що 16-річний Микола Харківський, підозрюваний у ДТП, унаслідок якої одна особа загинула і троє постраждали, не має хронічних чи тимчасових порушень психічної діяльності.

"У результаті психіатричної експертизи встановлено, що 16-річний підозрюваний у ДТП... є осудним... Підозрюваний міг і може усвідомлювати свої дії та керувати ними", - повідомив прес-секретар Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

Він уточнив, що у справі призначено 15 експертиз. Наразі є результати лише щодо двох із них (психіатричної та генетичної, що підтвердила, що на момент ДТП за кермом Infiniti був підозрюваний).

Як повідомлялося, увечері 26 жовтня у Харкові на перехресті проспекту Гагаріна та вул. Одеської 16-річний водій Infiniti, намагаючись перетнути перехрестя на червоне світло, врізався у Chevrolet. Унаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці. Трьох пасажирів Infiniti (двох чоловіків 19 років та 16-річну дівчину) з тяжкими травмами доправлено до лікарні.

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Водія Infiniti затримано в порядку ст. 208 КПК України. За інформацією поліції, він перебував на умовному терміні за завдання умисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч.1 ст. 122 КК України), а у вересні цього року на нього було складено протоколи про адміністративні правопорушення (керування автомобілем без посвідчення водія та перевищення допустимої швидкості).

28 жовтня Київський районний суд Харкова обрав підозрюваному в ДТП 16-річному Миколі Харківському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Крім того, було розпочато кримінальні провадження за діями батьків підлітка – за ст. 287 (допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування), та за ст. 166 (невиконання батьками їхніх обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА