07:28 03.12.2021

Водообмін у Краснопавлівському водосховищі профінансують із резервного фонду держбюджету та Харківського облбюджету

2 хв читати
Водообмін у Краснопавлівському водосховищі профінансують із резервного фонду держбюджету та Харківського облбюджету

Питання забезпечення Харківської області питною водою вирішено, гроші на наповнення водою Краснопавлівського водосховища буде виділено із резервного фонду державного бюджету та обласного бюджету, повідомив в.о. голови ОДА Олександр Скакун.

"Сьогодні Кабінет міністрів України підтримав Харківську область і ухвалив рішення виділити з резервного фонду Державного бюджету 31 млн. грн. для здійснення водообміну на Краснопавлівському водосховищі. Ще 3 млн. грн. додаємо з обласного бюджету", - написав Скакун на своїй сторінці у Facebook у четвер увечері.

За його словами, цієї суми вистачить, щоб прокачати воду та поповнити водосховище.

Скакун зазначив, що з наступного року кошти на наповнення Краснопавлівського водосховища мають виділятися з місцевих бюджетів та КП "Харківводоканал".

"Питання фінансування водообміну з Держбюджету ми вирішували востаннє. З 1 січня набуває чинності новий Водний кодекс, згідно з яким ці роботи фінансуватимуться з місцевих бюджетів, а також за кошти комунальних підприємств, які використовують воду", - написав Скакун.

Як повідомлялося, у держбюджеті-2021 кошти на водообмін у Краснопавлівському водосховищі не було передбачено.

Краснопавлівське водосховище забезпечує водою 20% населення Харкова, Лозову та населені пункти Первомайського, Дергачівського та Харківського районів (зокрема Пісочин, Високий, Солоницівку тощо). Вода в нього надходить із Дніпра - каналом Дніпро-Донбас. За регламентом водообмін необхідно проводити двічі на рік – навесні та восени. Але цього року навесні водоймище не поповнювали, а восени 2020-го ці роботи провели не в повному обсязі. В результаті рівень води наблизився до критичних позначок.

11 листопада обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала становище, що склалося, загрозою надзвичайної ситуації регіонального рівня та доручила департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОДА підготувати звернення до Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо негайного розгляду цього питання і виділення Держводагентству України коштів із резервного фонду держбюджету у розмірі 32,5 млн грн для подачі води до Краснопавлівського водосховища обсягом 16 млн кубометрів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА