07:18 01.12.2021

Упевненості в намірах Росії вторгнутися в Україну немає, але НАТО готується до найгіршого

1 хв читати
Упевненості в намірах Росії вторгнутися в Україну немає, але НАТО готується до найгіршого

Наміри Росії ще незрозумілі, але її дії поблизу кордону з Україною і риторика останнім часом змушують НАТО готуватися до гіршого, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

"Ситуація навколо України залишається нестабільною та непередбачуваною. Немає жодної впевненості у намірах Росії", - сказав він на прес-конференції за підсумками першого дня зустрічей у Ризі глав МЗС країн НАТО.

Генсек НАТО повторив, що "значна, незвичайна концентрація сил" Росії на кордоні викликає тривогу, оскільки вона супроводжується "посиленою риторикою".

Столтенберг закликав Росію "до прозорості, деескалації та зниження напруженості" і попередив, що "агресія проти України коштуватиме Росії дорого і матиме серйозні політичні та економічні наслідки".

"Ми завжди можемо сподіватися на краще, але маємо бути готові до гіршого", - сказав він, додавши, що блок підтримуватиме високий рівень військової готовності, залишаючись при цьому відкритим для діалогу.

Як повідомив раніше представник держдепу США Нед Прайс, зі Столтенбергом зустрівся держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Держсекретар США та генеральний секретар обговорили важливість продовження консультацій та єдності альянсу з таких питань, як підтримка України у боротьбі з російською агресією, розробка нової стратегічної концепції НАТО, а також питання контролю над озброєннями та регіональної безпеки", - йдеться у повідомленні Прайса, поширеному держдепом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА