16:49 24.11.2021

До захисту Саакашвілі підключився український адвокат Грушовець

2 хв читати
До захисту Саакашвілі підключився український адвокат Грушовець

Український адвокат Євген Грушовець приступив до захисту колишнього президента Грузії, а нині громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Грушовець заявив журналістам після зустрічі в середу у військовому госпіталі міста Горі з Саакашвілі, що той готовий постати в майбутній понеділок перед судом в одній із порушених проти нього справ.

"Саакашвілі сказав мені, що в госпіталі у нього кращі умови, ніж у тюремній лікарні. Він також сказав, що готовий постати перед судом, але людина в такому стані не зможе якісно і належним чином захистити себе", – сказав адвокат.

За його словами, Саакашвілі дуже змінився зовні.

"Дуже велика різниця Саакашвілі тут і в Україні. Безумовно, 50-денне голодування залишило свій відбиток. Міхеілу Саакашвілі справді потрібна психологічна допомога і проходження повного курсу реабілітації", – сказав Грушовець.

"Ми не можемо забувати, що Міхеіл Саакашвілі є громадянином України, і ми, українські юристи, зробимо все можливе для його захисту", – додав адвокат.

28 жовтня Грушовець повідомив, що намагався прибути до Грузії, тоді його не пустили на територію країни. Він розповів, що в аеропорту в Тбілісі його зупинили на паспортному контролі. Приводом для зупинення були нібито питання до ПЛР-тесту. "Через деякий час інший співробітник прикордонної служби сказав, що мені необхідно залишити територію Грузії, що я не маю права там перебувати. Для мене це було несподівано... Сказали, що про все мені повідомлять пізніше", – зазначив тоді адвокат.

Він повідомив, що після кількох годин перебування в аеропорту Тбілісі його "фактично змусили" сісти в літак і полетіти назад до Києва, не пояснивши причину відмови у в'їзді на територію країни. Тоді він сказав, що має намір знову прилетіти в Грузію для зустрічі зі своїм клієнтом.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі. Після цього Саакашвілі помістили у в'язницю в місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без узгодження з родичами і адвокатами перевели з в'язниці в місті Руставі в тюремну лікарню в Тбілісі (район Глдані). 20 листопада Саакашвілі перевели у військовий госпіталь в місті Горі, де він припинив голодування.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, тільники-но він перейде кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА