15:01 22.11.2021

У Коломиї завершилась реставрація Музею писанкового мистецтва

1 хв читати
У Коломиї завершилась реставрація Музею писанкового мистецтва

У Коломиї на Івано-Франківщині завершилася реставрація Музею писанкового мистецтва, що відбулася за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Івано-Франківська ОДА.

"Сьогодні "Писанка", яка не лише є серцем Коломиї, а й окрасою усього Прикарпаття, знову засяяла яскравими барвами. Втілити цей проєкт нам вдалося завдяки програмі президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". Саме за підтримки програми ми залучити понад 8 мільйонів гривень із державного та місцевого бюджетів на реставрацію музею", — написала у Facebook голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Одночасно було оновлено експозицію писанок, яка налічує понад 12 тисяч експонатів. Вона також відтепер доступна людям з вадами зору.

Реставрація музею, будівля якого виконана у вигляді 13-метрової писанки, тривала упродовж року.  Кошторисна вартість склала майже 8 мільйонів гривень.

До пандемії Музей писанкового мистецтва у Коломиї щороку приймав понад 100 тисяч гостей з 60 країн світу.

Як повідомлялося, у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" цього року також стартувала програма "Велика реставрація" з відновлення визначних історичних пам’яток та об’єктів культурної спадщини.  

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА