07:55 18.11.2021

Декілька сотень іракських мігрантів планується вивезти з Білорусі на батьківщину

2 хв читати
Декілька сотень іракських мігрантів планується вивезти з Білорусі на батьківщину

Влада Іраку в четвер має намір повернути на батьківщину понад 300 громадян країни, які застрягли на кордоні з Білоруссю.

"Кількість тих, хто добровільно вирішив повернутися з Білорусі, досягла 325", - повідомив напередодні журналістам представник МЗС Іраку Ахмед ас-Сахаф.

За його словами, повернення відбувається у координації з владою Білорусі.

Ас-Сахаф додав, що літак, який вилетить із Мінська у четвер, здійснить проміжну посадку в столиці Іракського Курдистану Ербілі, а потім вилетить до Багдада.

При цьому влада Іраку не повідомила жодних додаткових деталей про те, чи будуть ще подібні рейси в майбутньому, і скільки громадян Іраку захочуть ними скористатися.

За словами представника посольства, серед тих, хто повернеться на батьківщину, є жінки, діти, подружжя.

Іракський дипломат наголосив, що ті, хто вже звернувся до посольства країни, перебувають у Мінську в очікуванні наміченого вильоту. Проблем з тим, щоб доставити їх до Мінська від кордону не було, сказав він, наголосивши, що білоруська влада надає необхідного сприяння.

Ірак раніше призупинив польоти до Мінська через критичну ситуацію з мігрантами, що склалася на білорусько-польському кордоні.

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі ускладнилася 8 листопада, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які бажають перебратися до ЄС. 16 листопада біженці намагалися прорватися до Польщі через пункт пропуску "Брузги", кидаючи в польських силовиків каміння та ламаючи загородження. У відповідь польські прикордонники застосували сльозогінний газ та водомети.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА