09:13 17.11.2021

Лікарні Словаччини переповнені пацієнтами з COVID-19, влада має намір посилити обмеження

2 хв читати
Лікарні Словаччини переповнені пацієнтами з COVID-19, влада має намір посилити обмеження

Національна система охорони здоров'я Словаччини опинилася в критичному стані через зростання захворюваності на COVID-19, у четвер влада визначить, які обмеження будуть впроваджені щодо невакцинованого населення, оголосив у вівторок прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер.

"Ситуація у лікарнях критична. Нам потрібно суттєво посилити на найближчі три тижні обмеження, щоб нормалізувати ситуацію у лікарнях", - наводить слова прем'єра видання The Guardian.

Гегер зазначив, що згідно з правилами, що готуються, лише вакциновані зможуть відвідувати масові заходи. Також йтиметься про заборону нещепленим ходити до магазинів, які не торгують товарами першої необхідності, користуватися послугами не першочергової важливості, відвідувати спортивні заходи та заселятися в готелі. Крім того, уряд встановить правила для тестування на COVID-19 на робочих місцях.

За даними The Guardian, у Словаччині з населенням приблизно 5,5 млн людей за останні дні виявляють приблизно 6,5 тис. випадків COVID-19 на день. Влада заявляє, що в країні вільними залишаються лише 20 ліжок із ШВЛ, а медики змушені перепрофілювати ліжко-місця та перенаправляти хворих по всій країні. Кількість госпіталізованих із COVID-19, згідно з МОЗ Словаччини, досягла 2 тис. 862 осіб.

Водночас від COVID-19 у Словаччині вакциновано 45% населення - менше ніж середній показник у 64,9% в ЄС.

За даними статистичного сайту Worldometers, з початку пандемії у Словаччині було діагностовано понад 569 тис. заражень COVID-19, понад 13,6 тис. пацієнтів із COVID-19 померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА