19:39 10.11.2021

США попередили Росію про можливі наслідки через концентрацію російських військ на кордоні з Україною

1 хв читати
США попередили Росію про можливі наслідки через концентрацію російських військ на кордоні з Україною

США попередили владу РФ про потенційні негативні наслідки посилення присутності російських військ поблизу кордону з Україною, заявила помічниця глави Держдепу з питань Європи та Євразії Карен Донфрід.

В інтерв'ю агентству Associated Press вона зазначила, що Вашингтон повідомив російським офіційним особам про "можливі наслідки" за "незвичайну військову активність поблизу України".

Донфрід у складі американської делегації під керівництвом глави ЦРУ Вільяма Бернса минулого тижня відвідала Москву, а потім поїхала до Києва.

"Щоразу, коли ми бачимо підозрілу російську військову активність поблизу України, ми даємо зрозуміти, що будь-яка ескалація або агресивні дії зумовить серйозне занепокоєння у США", - додала вона.

Помічниця держсекретаря США також зазначила, що Вашингтон буде "продовжувати підтримувати Україну й засуджувати будь-яку російську агресію щодо України в будь-якому вигляді".

Говорячи про переговори в Москві, Донфрід зазначила, що директор ЦРУ "успішно передав те послання, яке він вважав за необхідне до них донести".

"Ми й надалі дуже ретельно стежитимемо за тим, що росіяни роблять на кордоні з Україною", - наголосила вона.

Раніше прес-секретар Пентагону Джон Кірбі повідомив, що в США занепокоєні переміщенням російських військ у районі кордону з Україною і закликають Москву прояснити свої наміри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА