14:39 10.11.2021

Міноборони, командування ЗСУ та народні депутати разом надали імпульс виконанню плану оборонних закупівель – Резніков

2 хв читати
Міноборони, командування ЗСУ та народні депутати разом надали імпульс виконанню плану оборонних закупівель – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков та головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний разом узяли участь у засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому розглядали питання внесення змін до плану державних оборонних закупівель на 2021 рік.

"Завдання було непростим, але загальна атмосфера – дуже комфортною і доброзичливою. За підсумками розгляду комітет погодив рішення Кабінету Міністрів України, проект якого був підготовлений ще 8 вересня. Сприймаю цей результат як перше спільне досягнення Міністерства, Збройних сил і комітету", – наводить слова міністра оборони України Олексія Резнікова прес-служба Міноборони у середу.

Зазначається, що у зв'язку з великим обсягом позицій, які докладно вивчали народні депутати, розгляд сумарно тривав понад п'ять годин, а засідання довелося проводити у два етапи.

"Спільно з головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним ми представляли напрацювання, які покликані зробити нашу армію сильнішою. Так само у засіданні взяли участь фахівці Міноборони і Генштабу, командувачі і бойові офіцери різних видів і родів Збройних сил України. Вони давали пояснення по конкретних проектах і розробках, які включені до ДОЗу. Я дякую всій команді за злагоджену роботу, а народним депутатам – за конструктивну критику і поради", - зазначив Резніков.

Міністр також наголосив, що наразі триває детальний аналіз причин, які призвели до певних затримок із реалізацією оборонного замовлення, щоб запобігти їм майбутньому.

"Наша мета – зробити процес виконання оборонного замовлення максимально захищеним від впливу будь-яких негативних чинників. Серед них є як суб’єктивні, так і об’єктивні обставини. Зокрема, новий закон про оборонні закупівлі працює перший рік, нормативна база для його функціонування сформована ще не повністю. Її створення буде предметом моєї особливої уваги", - запевнив глава Міноборони.

Резніков звернув увагу на те, що Україна виконала всі необхідні умови та дотрималася всіх процедур, щоб придбати обладнання для армії через спеціальну закупівельну організацію НАТО, яка вважається найбільш прозорим механізмом, проте українські контракти були заблоковані з політичних причин однією з держав-членів альянсу.

"Це завдання – для військової дипломатії, розвиток якої входить до переліку моїх найголовніших пріоритетів", – пояснив він.

Міністр оборони України розповів, що для активізації забезпечення ЗСУ сучасним озброєнням і технікою Міноборони планує здійснити комплексну оцінку змісту закупівель, щоб зробити їх адекватними сучасним викликам та загрозам, а також привести у відповідність до програмних документів у галузі оборонного планування.

"Також необхідно затвердити програми розвитку Збройних сил та розвитку озброєнь. Тоді робота стане більш системною і отримає чіткіші критерії оцінювання результатів", - додав Резніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА