21:25 05.11.2021

Зеленський обговорив із Генсеком Ради Європи захист прав людини у тимчасово окупованому Криму та Донбасі

2 хв читати
Зеленський обговорив із Генсеком Ради Європи захист прав людини у тимчасово окупованому Криму та Донбасі

Президент України Володимир Зеленський обговорив із Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич питання захисту прав людини у тимчасово окупованому Криму та Донбасі, повідомила прес-служба глави держави.

"Упевнений, що діяльність вашої організації в цьому виключно важливому для нас напряму лише посилюватиметься", – наголосив президент України.

Глава держави відзначив активізацію взаємодії України в рамках Ради Європи та зазначив, що це вже другий візит Марії Пейчинович-Бурич до України цього року.

"Хочу висловити вам та вашим колегам подяку за велику увагу Україні, за підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", – сказав Володимир Зеленський.

Президент також наголосив на важливості представлення Ради Європи на установчому саміті "Кримської платформи", що відбувся 23 серпня.

"Ми були раді вітати вас у Києві та розраховуємо на подальше активне залучення експертів Ради Європи до роботи цього міжнародного механізму деокупації Кримського півострова", – зазначив глава держави.

Було окремо обговорено практичні модальності залучення Генерального секретаря Ради Європи до моніторингу ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства нашої держави.

Президент наголосив на тому, що українська сторона очікує першої доповіді Марії Пейчинович-Бурич щодо ситуації з правами людини у тимчасово окупованому Криму і готова до співпраці у цьому важливому напряму.

"Переконаний, що ваш візит на адміністративну межу з Автономною Республікою Крим дав змогу глибше зрозуміти важливість цього питання та допоможе при підготовці доповіді", – зазначив Зеленський.

Володимир Зеленський окремо закликав генерального секретаря сприяти залученню всіх механізмів цієї міжнародної організації для звільнення українців, які Російська Федерація незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях України та РФ.

Як повідомляється, Зеленський та Марія Пейчинович-Бурич торкнулися питань практичної підтримки з боку Секретаріату Ради Європи європейської інтеграції України, зокрема, у сферах захисту прав людини, забезпечення верховенства права та розвитку.

У цьому зв’язку Президент поінформував Генерального секретаря Ради Європи про підписання ухваленого Верховною Радою антиолігархічного закону. Як було домовлено між Володимиром Зеленським і головою Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо, текст закону в редакції, яку підписав Глава держави, буде надано комісії для розгляду та підготовки висновку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА