07:29 03.11.2021

Гасла не вирішать проблеми клімату – відповідь постпреда КНР на критику з боку Байдена

2 хв читати
Гасла не вирішать проблеми клімату – відповідь постпреда КНР на критику з боку Байдена

Вирішення проблеми глобальної зміни клімату потребує реальних дій, а не просто гасел і проведення масових заходів, заявив постпред КНР при ООН Чжан Цзюнь у відповідь на критику президента США Джо Байдена на адресу китайського лідера Сі Цзіньпіна за його відсутність на кліматичному саміті в Глазго.

"Реагування на зміну клімату вимагає незламної рішучості та послідовних дій, а не порожніх гасел політики, що не зазнає змін, розкішних кортежів та багатолюдного оточення, і навіть безвідповідального ризику зараження (коронавірусом - ІФ)" - написав дипломат у Twitter.

Він зазначив, що Китай уже оголосив про свій план дій та політичні цілі, нагадавши, що на відміну від Сполучених Штатів ніколи не виходив з Паризької угоди щодо клімату.

"Уряд США має сумлінно виконувати свої зобов'язання та вживати конкретних заходів щодо скорочення викидів, а не намагатися відвернути увагу та звинувачувати інших", - заявив Чжан Цзюнь.

Байден у вівторок заявив, що Росія та Китай припустилися помилки, оскільки не зробили достатній внесок у конференцію зі зміни клімату COP26.

"Чесно кажучи, я вважаю, що для Китаю було великою помилкою не з'явитися на COP26. Те ж саме стосується і Росії", - сказав Байден на прес-конференції в рамках саміту.

За його словами, єдине та основне, що привертає увагу світу – це проблема клімату. "Всюди... від Ісландії до Австралії, і це величезна проблема", - сказав Байден.

"А вони (Китай - ІФ) усунулися. Те саме стосується і Путіна, Росії. Тундра горить, дійсно горить. У них серйозна кліматична проблема, а вони мовчать, коли йдеться про те, щоб щось із цим робити", - зазначив він.

Сі Цзіньпін відмовився від особистої участі у саміті та обмежився вітальним словом до учасників, президент РФ Володимир Путін записав відеозвернення до учасників однієї з його сесій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА