16:08 14.10.2021

СБУ допитала бойовика "ЛНР", який здійснював розвідку залишених позицій ЗСУ

2 хв читати
СБУ допитала бойовика "ЛНР", який здійснював розвідку залишених позицій ЗСУ

Слідчі Служби безпеки України допитали бойовика "ЛНР", якого було затримано за розвідуванням залишених позицій ЗСУ, повідомляє прес-служба СБУ.

Відео допиту оприлюднили на сайті СБУ.

"Бойовик грубо порушив досягнуті домовленості, оскільки він не мав права перебувати на цій території, та ще й зі зброєю. Його завданням, погодженим у рамках Тристоронньої контактної групи, мало бути розмінування сусідньої ділянки. На ній планується відкрити новий пункт пропуску з тимчасово окупованими територіями", - йдеться в повідомленні.

Як вдалося встановити, затриманий - уродженець Алчевська, підозрюваний у скоєнні умисного вбивства в 2010 році. У 2014 році вступив до бандформування "Брянка СССР", пізніше був членом мінометного взводу та брав активну участь у бойових діях проти сил АТО/ООС на Луганщині - зокрема, в районі Попасної та Золотого. На момент затримання входить до складу одного з підрозділів "6 окремого механізованого козачого полку імені отамана Матвія Платова народної міліції ЛНР".

Під час затримання фігурант мав при собі пістолет ПМ із двома спорядженими магазинами, військовий квиток та посвідчення СЦКК (Спеціального центру контролю та координації припинення вогню).

"Нагадаємо, що носити зброю співробітникам СЦКК заборонено", - зазначають у СБУ.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА