08:17 07.10.2021

США перекинули в Європу чотири стратегічні бомбардувальники B-1B

2 хв читати
США перекинули в Європу чотири стратегічні бомбардувальники B-1B

Сполучені Штати перекинули на передову базу Ферфорд у Великій Британії дві пари стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer, повідомило Європейське командування США.

"Бомбардувальники B-1B Lancer, допоміжне обладнання і персонал зі складу 9-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї з бази ВПС Дайс (штат Техас) прибули на базу Королівських ВПС Ферфорд в Англії для виконання давно запланованої місії оперативної групи бомбардувальників", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Європейське командування спільно зі Стратегічним командуванням США регулярно проводять такі операції з 2018 року із залученням стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer, B-52H Stratofortress і B-2 Spirit.

Місії стратегічних бомбардувальників ВПС США в Європі дозволяють екіпажам тренуватися в розгортанні на незнайомих аеродромах і взаємодіяти з союзниками з НАТО і партнерами для підвищення боєготовності, зазначається в повідомленні.

"Тренуючись і інтегруючись з нашими союзниками і партнерами, ми розширюємо нашу здатність адаптуватися до викликів і протистояти супротивникам на глобальному рівні", - сказав командувач ВПС США в Європі і Африці генерал Джефф Харрігян.

При цьому він зазначив, що стратегічні бомбардувальні місії на театрах військових дій у зоні відповідальності Командування ВПС США в Європі демонструють унікальну здатність американських ВПС швидко розгортатися і інтегруватися з союзниками з НАТО і партнерами, забезпечуючи при цьому необхідну підготовку для спільних сил.

При підльоті до Великої Британії американські бомбардувальники супроводжувалися винищувачами британських Королівських ВПС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про ініціативу Китаю та Бразилії провести свою конференцію зі встановлення миру в Україні за участю Росії: Ніхто не має права розповідати нам, як має закінчитися ця війна

Деякі союзники обмежують використання F-16 для ударів по території РФ, що ускладнить Україні проведення військових операцій - ISW

За підтримки Китаєм Росії війна буде довшою - Зеленський

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА