16:13 06.10.2021

У кримінальному провадженні, за яким меру Одеси було вручено підозру, фігурують 16 осіб - НАБУ

2 хв читати
У кримінальному провадженні, за яким меру Одеси було вручено підозру, фігурують 16 осіб - НАБУ

У кримінальному провадженні про незаконне заволодіння активами, зокрема коштами місцевого бюджету, а також земельними ділянками, що належать Одеській міській територіальній громаді, за яким одеському меру Геннадію Труханову вручено повідомлення про підозру, фігурують 16 осіб.

Як повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро в середу, за даними слідства, з цих 16 осіб десятеро є членами злочинної організації, а інші - співучасниками скоєння злочинів.

"Учасники злочинної організації у змові з іншими особами розробили механізм незаконного заволодіння активами – коштами місцевого бюджету та землею… для її подальшої передачі під забудову. Через ці дії упродовж 2016-2019 рр. ОТГ втратила щонайменше шість земельних ділянок загальною площею 15,9 га та незаконно витратила з місцевого бюджету 131 млн грн. Загальний розмір завданої шкоди за цими епізодами, за результатами експертизи становить 689 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в середу уточнила, що дії одеського мера Геннадія Труханова та інших осіб, яким було вручено підозри у зазначеній справі, кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364 КК України.

"Слідчі дії тривають, деталі - потім", - наголошують у САП.

Раніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що підписала п'ять підозр у межах розслідування кримінального провадження детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Інформую суспільство про те, що підписала п'ять підозр у рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокурорів САП. Це дуже важлива і показова справа, як для Одеського регіону, так і для країни в цілому ... Підозрюваними стали мер міста, кілька міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчало слідство, щоб у жодному разі не помилитися і нічого не пропустити", - написала генпрокурор у Facebook.

За її словами, зазначені особи причетні до "цілої низки злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі".

Пізніше інформоване джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що Венедіктова підписала підозру, крім мера Одеси Геннадію Труханову, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, двом депутатам Одеської міської ради VII скликання і бізнесменові Володимиру Галантернику.

Раніше "Forbes Україна" повідомляв, що одеський бізнесмен Володимир Галантерник є співвласником ринків "Привоз" і "7-й кілометр", мережі ТРЦ City Center, ТРК "Аркадія Сіті", торговельних галерей на пл. Старосінній, бутик-готелю De Paris та інших активів в Одесі.

У 2018 році Галантерника було внесено до російського санкційного списку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА