11:00 16.09.2021

Причиною вибуху, який забрав життя туристів у Карпатах, міг стати снаряд часів Першої світової

1 хв читати
Причиною вибуху, який забрав життя туристів у Карпатах, міг стати снаряд часів Першої світової

Вибух снаряда часів Першої світової війни став, за попередньою інформацією, причиною загибелі двох туристів у Рахівському районі Закарпатської області.

"Відомо, що на зазначеній території, де відпочивали туристи, проходила Лінія Арпада. На місці події виявлено вибоїну, що виникла внаслідок вибуху, й уламки металу з корозією, схожі на уламки снаряда часів Першої світової війни", - йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Закарпатської області.

За даними правоохоронців, п'ятеро туристів госпіталізовані до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості й контузіями. За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство з додатковою кваліфікацією - нещасний випадок) Кримінального кодексу України.

За даними місцевих ЗМІ, всі травмовані - жінки. Одна з них перебуває у важкому стані, ще одна має легкі травми, у двох стан середньої тяжкості. Одній жінці ампутували руку. Діти внаслідок вибуху не постраждали.

Як повідомлялося, увечері 15 вересня поблизу с. Вороненко в Карпатах, в долині гори Під-Берди під час відпочинку групи з 12 туристів (з них двоє дітей 2016-го і 2018 р.н.) і розпалювання ними багаття стався вибух невстановленого походження, внаслідок чого загинули дві людини, трьох осіб травмовано та одна людина дістала контузії. Вранці в четвер травмованих перемістили до підніжжя гори і передали медичним працівникам для госпіталізації.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА