20:25 12.09.2021

Офіс Генпрокурора взяв під контроль розслідування смерті судді Печерського райсуду Києва

1 хв читати

Офіс Генерального прокурора України взяв під контроль хід розслідування смерті судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця, повідомила прес-служба відомства в неділю.

"Зараз тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються всі обставини події та призначено комплекс експертиз", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними слідства, подія сталася 11 вересня в с. Погреби (Київська область).

Як повідомлялося, суддю Печерського районного суду міста Києва Віталія Писанця знайшли мертвим у селі Погреби. За фактом смерті судді правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м.Києві.

Віталій Писанець був суддею Свердловського міськсуду Луганської області з 1998 до 2011 року, а з 2011 до 2015 року працював головою зазначеного суду. У 2015 році указом президента України Писанець був переведений до Печерського райсуду Києва. У столичному суді Писанець, серед іншого, був слідчим суддею справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Київська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом смерті судді Печерського районного суду м. Києва (ч.1 ст.115 КК України).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА