14:38 10.09.2021

"Жовту" зону в Україні можна впровадити після затвердження змін до постанови про адаптивний карантин - міністр

2 хв читати
"Жовту" зону в Україні можна впровадити після затвердження змін до постанови про адаптивний карантин - міністр

"Жовтий" рівень епідемічної небезпеки в Україні можна буде впровадити після затвердження юридичних змін до постанови про адаптивний карантин, які наразі перебувають на узгодженні в Міністерстві юстиції, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми говорили про те, що на сьогодні за адаптивним карантином ми можемо впроваджувати на території України "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Водночас у "жовтому" рівні у нас прописано, що навчальні заклади припиняють свою роботу, якщо вакциновано не 80% педагогічного складу. Оскільки ми переглянули ще й обмеження, які використовуються в "жовтому" та "червоному" рівнях епідемічної небезпеки для інших сфер, зокрема для кулінарних закладів, громадського харчування, і для "жовтої" зони передбачили використання одного щеплення з курсу. Виявилося, що обмеження для навчальних закладів не корелювалися з іншими обмеженнями, тому ми вирішили, що "жовтий" рівень ми впровадимо після того, як запропоновані Міністерством охорони здоров'я зміни будуть схвалені урядом", - сказав Ляшко журналістам у кулуарах парламенту в п'ятницю.

Він зазначив, що протягом поточного тижня МОЗ пройшло відповідне погодження з усіма центральними органами виконавчої влади, і "наразі відпрацьовує юридичні правки з Міністерством юстиції".

Після отримання висновку Мін'юсту Міністерство охорони здоров'я планує звернутися до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням скликати позачергове засідання Кабінету Міністрів, щоб розглянути питання про внесення змін до постанови про адаптивний карантин.

Ляшко пояснив, що ці зміни зможуть набути чинності через сім днів після ухвалення, і лише після цього будуть підстави впровадити в Україні "жовтий" рівень епідемічної небезпеки.

Міністр також зазначив, що Міністерство охорони здоров'я з початку вакцинальної кампанії привезло до України понад 22 млн доз вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19, із яких 10,5 вже використані, а в залишку є приблизно 12 млн доз. Крім того, за його словами, до кінця року "розплановані чітко щотижня, в середу-четвер, постачання додаткових вакцин", які надходитимуть безперебійно.

"За минулу добу у нас було 173 тис. 615 щеплень зроблено - це рекорд: в Україні такої кількості добових щеплень ще не було. І надалі я виконую всі обіцянки, про які говорив: про здатність системи охорони здоров'я робити 3,5-4 млн щеплень за добу, говорив, що до кінця літа буде зроблено 10 млн щеплень, або 5 млн вакцинованих людей", - додав Ляшко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА