08:05 07.09.2021

Китай успішно вивів на орбіту супутник дистанційного зондування Землі

1 хв читати
Китай успішно вивів на орбіту супутник дистанційного зондування Землі

Китай успішно вивів супутник дистанційного зондування "Гаофень-5" на орбіту Землі, повідомляє у вівторок Центральне телебачення Китаю (CCTV).

Супутник був виведений на сонячно-синхронну орбіту двоступеневою ракетою-носієм "Чанчжен-4C". Запуск відбувся з космодрому Тайюань в 6:01 за київським часом.

Це 32-й запуск Китаю цього року.

"Гаофень-5" обладнаний короткохвильовою гіперспектральною камерою високої чіткості, детектором парникових газів, інфрачервоним детектором атмосферних умов у високій роздільній здатності, а також інструментарієм для відстеження різних природних явищ. Супутник виводиться на сонячно-синхронну орбіту висотою близько 705 кілометрів.

Сімейство супутників дистанційного зондування "Гаофень" використовується в рамках державної програми Китаю зі створення супутникової системи для цілодобового спостереження за Земною поверхнею з високою роздільною здатністю (CHEOS), схваленої урядом у 2010 році.

За планом китайської влади, в ході реалізації CHEOS повинна бути створена супутникова система, здатна попереджувати про виникнення природних катаклізмів, прогнозувати погоду, оцінювати врожайність у різних районах Китаю, а також відстежувати роботу іригаційних систем і перспективи економічного зростання регіонів країни.

Перший запуск супутника "Гаофень" (GF-1) у рамках державної програми був здійснений 26 серпня 2013 року з космодрому Цзюцюань за допомогою двоступеневої ракети-носія "Чанчжен-2D". Окрім китайського супутника на орбіту були виведені три мікросупутники інших країн - Аргентини, Еквадору та Туреччини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА