19:19 04.09.2021

Вертоліт-дрон здійснить 13-й політ на Марсі

2 хв читати
Вертоліт-дрон здійснить 13-й політ на Марсі

Вертоліт-дрон Ingenuity ("Винахідливість"), який прибув на Марс разом із марсоходом Perseverance ("Наполегливість"), готується здійснити 13-й автономний політ на Червону планету, повідомила Лабораторія реактивного руху NASA.

Політ планується почати в суботу о 17:08 за часом Західного узбережжя США (в неділю о 3:08 за київським часом). Він буде здійснюватися над районом Південна Сейта в кратері Езеро.

Там же в середині серпня проводився попередній дослідний політ марсіанського вертольота. Метою є отримання нових фотографій місцевості, що містять інтерес з геологічної точки зору, але з більш низької висоти.

"Ми будемо проводити політ на більш низькій висоті - 8 метрів порівняно із 10 метрами під час 12-го польоту", - йдеться в повідомленні. Знімки будуть робитися в іншому напрямку, ніж раніше, для планування маршруту марсохода.

Дальність польоту складе 210 метрів проти 450 метрів під час 12-го польоту. Швидкість також буде знижено з 4,3 до 3,3 метрів за секунду порівняно з попередньою місією. Тривалість складе 161 секунду. Буде зроблено 10 фотографій місцевості, які будуть передані марсоходу, а потім ретранслюватимуться на Землю.

За весь час перебування на Червоній планеті вертоліт, зробивши вже 12 польотів, пролетів загалом 2,67 км, перебуваючи над поверхнею Марса майже 22 хвилини. Найдовшим був 9-й політ, тоді він пролетів 625 метрів.

Під час першого польоту на Марсі 19 квітня вертоліт піднімався на висоту три метри і провів над поверхнею Марса 39 секунд.

Апарат Ingenuity 1,2 метра в діаметрі і вагою 1,8 кг оснащений двома камерами, здатний зависати у повітрі на 20-30 секунд для фотографування місцевості.

Марсохід Perseverance з вертольотом Ingenuity здійснив успішну посадку на поверхню Червоної планети 18 лютого.

Американська автоматична міжпланетна станція до Марсу була запущена 30 липня минулого року.

Perseverance є вже п'ятим американським марсоходом, який NASA відправило для вивчення Червоної планети.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА