11:52 31.08.2021

Із 1 вересня Україна забороняє в'їзд автомобілів із Придністров'я, які не мають номерних знаків узгодженого або нейтрального зразка

2 хв читати
Із 1 вересня Україна забороняє в'їзд автомобілів із Придністров'я, які не мають номерних знаків узгодженого або нейтрального зразка

- Україна з 1 вересня припиняє допуск до участі в міжнародному дорожньому русі автомобілів із Придністровського регіону Республіки Молдова, які не мають номерних знаків узгодженого або нейтрального зразка, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України у вівторок.

"Автомобілям із Придністровського регіону Молдови без узгоджених чи нейтральних номерів забороняється рух в Україні", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що, відповідно до доручення Кабінету Міністрів та ноти Міністерства закордонних справ України, з 1 вересня до участі в міжнародному русі допускатимуться лише ті транспортні засоби з Придністровського регіону Республіки Молдова, які матимуть реєстраційні номерні знаки узгодженого зразка і т. зв. нейтральні номери, разом із іншими транспортними засобами, зареєстрованими відповідно до законодавства Республіки Молдова.

"Щодо транспортних засобів із Придністровського регіону Республіки Молдова з іншими реєстраційними номерами діятиме заборона руху через державний кордон для в'їзду до України та/або транзитного переміщення територією України механічних транспортних засобів", - повідомляють прикордонники.

Вони уточнюють, що ДПСУ уточнила всі питання взаємодії з підрозділами Державної митної служби України щодо порядку відмови в пропуску зазначених транспортних засобів та підрозділами Національної поліції України щодо порядку дій у разі виявлення таких транспортних засобів у межах контрольованих прикордонних районів.

"Про ці зміни за лінією прикордонно-представницького апарату інформація була доведена молдавській стороні", - наголошують у Держприкордонслужбі.

Там уточнюють, що порядок здійснення обліку, реєстрації та декларування транспортних засобів, що переміщуються через державний кордон, регулюється митним законодавством України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА