21:09 16.08.2021

Таліби вилучають зброю у афганців, обстановка в аеропорту Кабула напружена

2 хв читати
Таліби вилучають зброю у афганців, обстановка в аеропорту Кабула напружена

Ситуація в аеропорту Кабула залишається напруженою, на злітно-посадочних смугах як і раніше видно натовпи людей, повідомляють західні і близькосхідні ЗМІ.

Згідно телеканалу CBS News, американські офіційні особи оцінюють ситуацію в аеропорту як "напружену".

За словами представника Пентагону, чиї слова наводить ВВС, "усі польоти в аеропорту Кабула припинено". Йдеться як про військові, так і про цивільні літаки.

Тим часом, за інформацією телеканалу Sky News, бойовики руху "Талібан" у понеділок почали вилучати зброю в Кабулі у місцевого населення.

Газета "Фігаро" зазначає, що оскільки зброя є у дуже багатьох афганців, існує ризик, що групи людей, незадоволених приходом до влади талібів, можуть вирішити самостійно чинити їм опір.

У свою чергу телеканал "Аль-Джазіра" передає, що Кабул "перетворився на повільне місто, в якому переважна більшість людей - чоловіки, без поліції і дорожнього контролю".

Телеканал повідомляє, що на вулицях міста можна бачити бійців "Талібану" з біло-чорними прапорами і зброєю в руках, які роз'їжджають на автомобілях.

Західні ЗМІ ще у вихідні повідомляли, що афганці починали готуватися до життя з урахуванням порядків талібів. Зокрема, торговці в Кабулі зафарбовували на стінах своїх магазинів малюнки, що зображають жінок.

При цьому жителі афганської столиці прагнуть зрозуміти, які саме порядки має намір встановлювати нова влада. Зокрема, в минулому таліби забороняли жінкам використовувати макіяж, показувати обличчя в громадських місцях. Також під забороною були музика, телебачення, кіно. Порушники піддавалися тілесним покаранням.

Сили руху "Талібан", що увійшли в неділю до Кабула і зайняли президентську резиденцію, заявили, що звільнили Афганістан і вважають війну, яку вони вели, завершеною.

Тим часом, США та інші західні країни ведуть евакуацію співгромадян з Афганістану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА