16:32 12.08.2021

У Марші захисників України в День Незалежності в Києві очікується участь майже 30 тисяч осіб - представник оргкомітету

2 хв читати
У Марші захисників України в День Незалежності в Києві очікується участь майже 30 тисяч осіб - представник оргкомітету

У Марші захисників України 24 серпня в День 30-річчя незалежності в Києві можуть узяти участь майже 30 тисяч осіб, прогнозує представник оргкомітету заходу, координатор громадської організації "Спілка ветеранів війни з Росією" Олександр Войтко.

"Цього року, як і в 2019, і в 2020 роках відбудеться Марш захисників України. Підготовка вже завершується... Ми очікуємо, як і в попередні роки, значну кількість учасників – майже 30 тисяч", - сказав Войтко на прес-конференції в четвер в Києві.

За його словами, маршрут і план проведення Маршу повністю узгоджені. "Він розпочнеться після офіційного військового параду. Збираємося ми о 13:00 в парку ім. Шевченка і біля 14:00 плануємо вихід. Маршрут той самий, як і в попередні роки: парк Шевченка - Бессарабська площа - Хрещатик - майдан Незалежності", - розповів координатор організації.

За словами Войтка, до координаційного комітету з проведення маршу входять 42 громадські організації ветеранів¸ волонтерів, представників об'єднання сімей "Небесної сотні", духовенства.

"У нас також є координатори в усіх областях країни, які займаються тим, щоб люди з різних регіонів прибули до Києва на Марш захисників України", - розповів він.

Представники громадських організацій підписали правила і принципи проведення Маршу, згідно з якими він проводиться силами громадськості щорічно в День Незалежності і не конкурує з офіційними заходами.

"Українські національні прапори, державна і національна символіка - це головна атрибутика Маршу. Доречним і важливим є використання офіційної уніформи для ветеранів, добровольців, військовослужбовців російсько-української війни, медиків, капеланів, волонтерів. Прапори і символіку добровольчих, військових ветеранських волонтерських і громадських спільнот, їх кількість бажано узгодити з організаторами... Використання партійної ідентичності, реклами, брендованого одягу, гасел або атрибутики вкрай небажано", - йдеться в правилах проведення Маршу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Марш завершиться на Михайлівській площі біля Стіни пам'яті загиблим захисникам України під час збройної російської агресії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА