07:39 10.08.2021

Менше 0,01% щеплених від COVID-19 американців у разі інфікування потрапляли в лікарні або вмирали

2 хв читати
Менше 0,01% щеплених від COVID-19 американців у разі інфікування потрапляли в лікарні або вмирали

Понад 99,99% щеплених від коронавірусу жителів США не стикалися з важкою формою захворювання COVID-19, яка призвела б до госпіталізації або летального результату, повідомляє телеканал CNN з посиланням на дані Центрів США з контролю і запобігання захворювань (CDC).

Згідно з даними CDC, станом на 2 серпня понад 164 млн жителів США пройшли повну вакцинацію від коронавірусу. З них менше 0,001% - 1507 людей - померли і менше 0,005% - 7101 осіб - були госпіталізовані з COVID-19.

У CDC також повідомили, що близько третини (74%) всіх важких випадків припадали на людей віком 65 років і старше. В агентстві зазначили, що приблизно з 1,5 тис. померлих, кожен п'ятий помирав через іншу причину, крім захворювання COVID-19, навіть якщо воно протікало важко.

Як зазначається, з травня 2021 року в CDC сфокусувалися на дослідженні лише випадків госпіталізації або смерті серед тих, хто повністю прищепився від коронавірусу. В агентстві наголосили, що дотепер не виявили "жодних несподіваних закономірностей" у важких випадках захворювання вакцинованих.

Минулого тижня в Білому домі повідомили, що в США від коронавірусу повністю вакцинували 50% населення.

Раніше Центри США з контролю і запобігання захворювань (CDC) зі свого боку рекомендували як щепленим, так і не щепленим від COVID-19 жителям носити маски в приміщеннях, особливо в небезпечних з точки зору епідеміології районах країни. Вони мотивували таку пораду тим, що вакцинована людина так само, як і не вакцинована, може заразитися більш контагіозним штамом COVID-19 "дельта" і передавати його.

У США з початку пандемії коронавірусу виявили понад 36,5 млн випадків COVID-19, понад 633 тис. інфікованих померли.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА