08:30 08.08.2021

Естонія посилює контроль на кордоні у зв'язку з міграційною кризою в Литві і подіями в Латвії

2 хв читати
Естонія посилює контроль на кордоні у зв'язку з міграційною кризою в Литві і подіями в Латвії

Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії посилив прикордонний контроль поблизу естонсько-латвійського кордону і в портах, щоб попередити незаконні перетини кордону в разі, якщо збільшиться міграційний тиск у напрямку Естонії.

"З огляду на те, що протягом останньої доби при незаконному перетині білорусько-латвійського кордону прикордонники затримали 28 осіб, ми посилили контроль у прикордонних регіонах Естонії. Але наразі міграційного тиску на Естонію все ж немає", - сказав у суботу міністр внутрішніх справ Крістіан Яані ( Kristian Jaani) порталу телерадіомовлення ERR.

Підполковник поліції відділу прикордонної охорони Департаменту поліції і прикордонної охорони Іво Утсар (Ivo Utsar) сказав, що, оцінивши те, що відбувається в Латвії, було схвалено рішення ще більше посилити прикордонний контроль.

"Основний фокус Департаменту поліції і прикордонної охорони - на внутрішніх кордонах, але вибіркові перевірки патрулі здійснюватимуть по всій Естонії. Ґрунтовні перевірки проводитимуться в портах, оскільки ми не можемо виключити, що незаконно мігруючі люди намагатимуться знайти через Естонію шлях до Північної Європи. Також ми направили додаткові патрулі в район естонсько-латвійського кордону. Для людей, які пересуваються в прикордонних районах, це означає, що поліцейські будуть значно частіше перевіряти документи і автомобілі, автобуси, вантажівки і інший транспорт", - розповів Утсар.

У середу на кордоні Латвії і Білорусії затримано 38 громадян третіх країн, які намагалися незаконно перетнути державний кордон. Ще п'ять були затримані в п'ятницю.

У зв'язку із збільшеними ризиками на латвійсько-білоруському кордоні, латвійська влада ввела посилений нагляд і мобілізувала ресурси Державної прикордонної служби та армії. Підтримка надається і з боку Європейського агентства прикордонної і берегової охорони "Frontex".

Події в Латвії є відлунням міграційної кризи в Литві, куди в нинішньому році прибули понад 4 тис нелегалів, переважно з Іраку. У зв'язку з цим у країні оголошена екстремальна ситуація. На думку литовської влади, те, що відбувається на кордоні, організовано керівництвом Білорусі у відповідь на підтримку офіційним Вільнюсом дій опозиції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА