08:49 07.08.2021

Ракетні обстріли бойовиками "Хезболли" ізраїльської території загрожують суверенітету Лівану

2 хв читати
Ракетні обстріли бойовиками "Хезболли" ізраїльської території загрожують суверенітету Лівану

Представник держдепартаменту США Нед Прайс попередив, що ракетні обстріли території Ізраїлю, які здійснюють з ліванської території бойовики руху "Хезболла", загрожують суверенітету Лівану.

"Сполучені Штати рішуче засуджують ракетні удари "Хезболли" по Ізраїлю. Це насильство піддає ізраїльтян і ліванців ризику і ставить під загрозу стабільність і суверенітет Лівану", - йдеться в поширеній держдепом заяві Прайса.

Він закликав уряд Лівану "в терміновому порядку запобігти таким нападам і взяти цей район (район пуску ракет - ІФ) під свій контроль", а також сприяти діяльності миротворчих сил ООН, розміщених у південному Лівані (UNIFIL).

За словами дипломата, Сполучені Штати продовжують взаємодіяти з ізраїльськими і ліванськими офіційними особами, а також з ліванськими збройними силами.

Як повідомлялося, не менше 20 ракет були випущені в бік Ізраїлю в п'ятницю з південних районів Лівану. У заяві "Хезболли" йшлося, що "десятки" ракет випущено по "відкритій місцевості" поблизу ізраїльських позицій у спірному районі Шебаа.

Запуски ракет з території Лівану в бік Ізраїлю почалися в середу. Тоді в напрямку Голанських висот, частина яких контролюється Ізраїлем, було випущено три ракети.

Ізраїльські військові приступили до дій у відповідь по місцях, звідки вівся вогонь, йдеться в повідомленні на сторінці армії оборони Ізраїлю в Twitter.

"Ми не дозволимо, щоб атаки на ізраїльських громадян залишилися без відповіді", - наголошується в повідомленні армійської прес-служби.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА