07:13 30.07.2021

Політ корабля Starliner компанії Boeing до МКС перенесено на 3 серпня

2 хв читати
Політ корабля Starliner компанії Boeing до МКС перенесено на 3 серпня

Другий випробувальний політ у безпілотному режимі космічного корабля CST-100 Starliner корпорації Boeing до Міжнародної космічної станції (МКС), який був відкладений через інцидент з російським модулем "Наука", планується здійснити 3 серпня, повідомили в NASA.

В американському космічному агентстві раніше повідомили, що на модулі "Наука", що пристикувався в четвер до МКС, відбулося нештатне включення двигунів, через що станція розгорнулася на 45 градусів. Для компенсації імпульсу довелося задіяти двигуни модуля "Зірка" і вантажного корабля "Прогрес". Наземним фахівцям вдалося повернути контроль над станцією, екіпаж і обладнання не постраждали.

У зв'язку з розслідуванням інциденту NASA вирішило перенести запланований на п'ятницю старт.

Запуск корабля, створюваного для майбутніх польотів американських астронавтів на орбіту, передбачається здійснити за допомогою важкої ракети-носія Atlas 5 компанії United Launch Alliance 3 серпня в 01:20 за часом Східного узбережжя США з 41-го стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді. Стиковка з МКС повинна відбутися 4 серпня.

В ході першого тестового польоту корабля, проведеного 20 грудня 2019 року, йому не вдалося зістикуватися з МКС.

Ракета успішно вивела непілотований корабель на суборбітальну траєкторію. Однак після цього на ньому виникла проблема, пов'язана зі збоєм у системі розрахунку часу роботи двигунів, в результаті якої Starliner вийшов на нештатну, нижчу орбіту для зближення з МКС. Корабель перевитратив паливо, і стикування з МКС стало неможливим.

Він здійснив успішну м'яку посадку на полігоні Вайт-Сендс у штаті Нью-Мексико. Це була перша наземна посадка американської капсули. Всі попередні американські апарати приводнювалися в океані.

На початку лютого NASA повідомило, що перший політ новітнього американського космічного корабля Starliner компанії Boeing з астронавтами на борту до МКС планується здійснити не раніше вересня.

У рамках контракту з NASA корпорація Boeing отримала понад $5 млрд на розробку, створення і здійснення місій корабля Starliner з доставки астронавтів на МКС і повернення їх на Землю. Він призначений для екіпажу в складі до семи людей.

Інша американська компанія - SpaceX за схожим контрактом з NASA отримала $3,1 млрд для розробки свого космічного корабля Crew Dragon, який вже здійснив низку пілотованих польотів на МКС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА