09:01 21.07.2021

Фахівці продовжують відбирати проби ґрунту поблизу "Рівнеазот" і сусідніх населених пунктів

2 хв читати
Фахівці продовжують відбирати проби ґрунту поблизу "Рівнеазот" і сусідніх населених пунктів

Співробітники Державної екологічної інспекції України в середу продовжили відбір ґрунтів для проведення екоекспертизи поблизу ПрАТ "Рівнеазот", де напередодні сталася аварія з викидом в повітря оксиду азоту, і в населених пунктах поблизу підприємства, повідомив глава відомства Андрій Мальований.

"Триває проведення екологічної експертизи в зв'язку з аварійною ситуацією на ПрАТ "Рівнеазот". Учора і сьогодні здійснюються дослідження ґрунтів у населених пунктах поблизу підприємства з урахуванням рози вітрів. Вже відібрано проби ґрунту в 5-ти точках: поблизу підприємства ПрАТ "Рівнеазот", на території населених пунктів Городок, Караєвичі, Обарів, а також в місті Рівному (з боку Луцького кільця)", - написав Мальований на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вранці.

Він нагадав, що внаслідок аварії на Рівненському хімічному заводі ПрАТ "Рівнеазот" в повітря потрапили хімічні речовини і утворилася хмара помаранчевого кольору. Причиною була розгерметизація трубопроводу нітрозних газів – неконцентрованої азотної кислоти на агрегаті №5 підприємства, в результаті чого стався викид оксиду азоту. Силами підприємства надзвичайна ситуація була ліквідована.

Мальований зазначив, що фахівці ДЕІ зафіксували, що надходження забруднюючих речовин у повітря припинено.

"Фахівцями відділу інструментально-лабораторного контролю ДЕІ Поліського округу були проведені заміри атмосферного повітря - показники в рамках допустимих концентрацій", - написав він.

Як повідомлялося, "Рівнеазот" повідомив про надзвичайну ситуацію на підприємстві у вівторок - розгерметизацію трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти, в результаті якої стався разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу.

У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили інформацію про відсутність жертв і постраждалих.

За даними ДСНС, концентрація газу в повітрі, що утворилася в результаті витоку на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у вівторок, у п'ять разів нижче рівня, небезпечного для людини, а загрози довкіллю в результаті події немає. "За інформацією лабораторного центру небезпечний рівень газу складає 5 мг на куб повітря. На момент витоку газу становив 1 мг на куб. м", - повідомили у відомстві.

За інформацією головного санітарного лікаря Рівненської області Романа Сафонова, показники забруднення атмосферного повітря у Рівному після витоку газу на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у нормі.

Він додав, що в разі викиду в атмосферу шкідливих речовин, перш за все страждають найбільш вразливі групи з захворюванням органів дихання і люди похилого віку. За словами Сафонова, жителям міста варто закривати вікна і не виходити на вулицю, поки ситуація не нормалізується.

Згідно із заявою голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергія Коваля, після проведення замірів у 4-х точках: селах Городок, Караєвичі, Обарів, а також у Рівному на вул. Млинівська місцевий Гідрометцентр не виявив перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду азоту в повітрі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА