07:38 06.07.2021

Вертоліт-дрон Ingenuity успішно здійснив 9-й політ над поверхнею Марса

2 хв читати
Вертоліт-дрон Ingenuity успішно здійснив 9-й політ над поверхнею Марса

Вертоліт-дрон Ingenuity успішно здійснив політ над поверхнею Марса, провівши низку випробувань систем навігації та електрозв'язку, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

"Вертоліт здійснив дев'ятий, найскладніший політ, розвиваючи швидкість до 5 м/с протягом 166.4 секунд", - йдеться у повідомленні лабораторії реактивного руху NASA в Twitter.

За задумом інженерів, вертоліт повинен був пролетіти 625 метрів зі швидкістю 5 м/с, щоб випробувати навігаційний алгоритм Ingenuity. Цей алгоритм дозволяє Ingenuity визначати, де вона перебуває на траєкторії польоту. Він був розроблений для польоту над пологою поверхнею, і не має конструктивних особливостей, що дозволяють пристосуватися до польотів над крутими схилами і нерівними поверхнями.

Також при приземленні апарату перевірялися можливості системи електрозв'язку, яка була створена з розрахунком на те, що сигнал може бути переданий, якщо на його шляху "немає перешкод" протягом декількох сотень метрів, для передачі даних.

Вертоліт-дрон Ingenuity, який прибув на Марс разом із марсоходом Perseverance ("Наполегливість") у лютому цього року, здійснив свій перший політ 19 квітня.

Робота Ingenuity була спочатку розрахована на 31 день, проте пізніше було ухвалене рішення продовжити випробування апарату. До його завдань входить аерофотознімання навколишньої місцевості.

Апарат Ingenuity 1,2 метра в діаметрі і вагою 1,8 кг оснащений двома камерами, здатний зависати в повітрі на 20-30 секунд для фотографування місцевості.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА